Trinitario jest naturalną hybrydą wynikającą z zapylenia krzyżowego. Legenda opowiada, że najpierw powstał na wyspie Trinidad, po huraganie niemal całkowicie zostały zniszczone lokalne uprawy Criollo. Zakładając, że wszystkie drzewa były martwe, plantacje były przesadzane z Forastero, ale pojawiły się spontaniczne hybrydy. Trinitario łączy w sobie najlepsze z pozostałych dwóch głównych odmianach:twardość i wydajność Forastero oraz smak Criollo. Jakość kakao waha się od średniejdo wysokiej – w zależności od plantacji. Można je znaleźć w krajach w których kiedyś uprawiano Criollo: Meksyk, wyspy karaibskie, Kolumbia i Wenezuela.
Najnowsze wpisy
Najnowsze komentarze
- fW o Praliny Belgijskie
- Aki o Praliny Belgijskie
- Karas o Czy słodzik jest zły?
- maciek o Czy słodzik jest zły?
- Kamil o Czy słodzik jest zły?
Archiwa
- Luty 2022
- Lipiec 2021
- Wrzesień 2020
- Sierpień 2020
- Grudzień 2019
- Wrzesień 2019
- Grudzień 2018
- Październik 2018
- Wrzesień 2018
- Maj 2018
- Kwiecień 2018
- Grudzień 2017
- Listopad 2017
- Wrzesień 2017
- Maj 2017
- Marzec 2017
- Luty 2017
- Grudzień 2016
- Listopad 2016
- Październik 2016
- Wrzesień 2016
- Sierpień 2016
- Czerwiec 2016
- Maj 2016
Tagi
ameryka
anna
annasroka
atekowie
aztekowie
belgijska
ciasto
co ja wybrałam na dzień chłopaka
czekolada
czekolada belgijska
czekoladki
czekoladki dla gości weselnych
czekoladki firmowe
czekoladki na dzień chłopaka
dla
dzień chłopaka
firma
franczyza
gości
historia
jaką wybrać patelnię
kakao
mango
mezo ameryka
moja firma cukiernicza
patelnia
patelnie
pralina
pralinki
praliny
prezent
prezent na dzień chłopaka
Przepisy kulinarne
Spiderman
sroka
superman
słodkości
tpatelnia typu WOK
trufel
trufelek
trufle
wesele
weselnych
zwiazki
ślub
Statystyki
- Osób online: 0
- Odwiedzin dzisiaj: 5
- Odwiedzin w miesiącu: 2 566
- Odwiedzin w roku: 37 549
- Razem odwiedzin: 537 310
Facebook
Facebook By Weblizar Powered By Weblizar